radioNED+

luister naar 950+ radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNED 11.20 voor Apple: beeldkwaliteit omhoog, nieuwe zenders en volume control (macOS)

Versie 11.20 van radioNED is aanstaande. In de versies voor iOS/iPadOS, tvOS en de site: radioNED.nl is een aantal nieuwe zenders toegevoegd: KINK DISTORTION, Radio Drechtsteden, Radio Zwarte Vos, Radio Gemiva, Free Radio Rotterdam, Radio Maria, Noordkop Radio, Much More Music, Piratenvrienden.nl en Brabantpiraten.nl.

En een aantal stream urls is ge-üpdated.

De grootste aanpassing betreft de beeldkwaliteit van de tegels en buttons in radioNED en radioNED+ voor iOS/iPadOS en macOS.

Door het gebruik van een slecht algoritme (zie plaatje met als onderschrift: “Oud algoritme”) dat de plaatjes kleiner maakt, ging er te veel beeldkwaliteit verloren. In een review door iCulture kreeg radioNED de eerste plaats met een opmerking over de kwaliteit van de tegels. Dat zat met niet lekker. Na enig speurwerk was de oplossing (zie plaatje met onderschrift: “Nieuw algoritme”) gevonden. De kwaliteit is verbeterd waardoor ook de kleuren veel frisser ogen.

Bij macOS is het verschil nog groter, omdat naast de tegels ook de buttons zijn aangepast. Deze zijn hierdoor ook scherper en frisser 😉 En … het kleurgebruik is op details aangepast aan de apps van iOS/iPadOS en tvOS.

Een laatste aanpassing betreft de mogelijkheid om het volume in de app aan te passen in macOS. Ingebouwd op verzoek van een “teleurgestelde” gebruiker. Deze gebruikt twee monitors. Blijkbaar is het geluid dan niet goed aan te passen.

RadioNED+ heeft dat nu als extra optie ingebouwd gekregen.

To zo ver … meer volgt, want radioNED blijft zichzelf doorontwikkelen.

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED