radioNED+

luister naar 950+ radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNED 11.17 met nieuwe zenders en stationAPP voor iOS/iPadOS en Android

Zojuist is radioNED en radioNED+ versie 11.17 ingediend bij Apple.

Versie 11.17 bevat een aantal nieuwe zenders: Pinguin Radio Showcase, Pinguin Radio Fiesta, Tukker FM, Radio One, Radio 854 Gold, 80s Alive, SplashFM, Erens.nu (50s, 60s en 70s), URK FM, URK FM Geestelijk, Vlietstad Radio en Euregio Radio.

Daarnaast is een aantal stream urls aangepast. Zo is Veronica, Radio 10 en Radio 538 weer te beluisteren. Ook is een aantal verkeerde stream urls, bijvoorbeeld Holland FM Gran Canaria, aangepast.

Bovenstaande toevoegingen en verbeteringen zijn mogelijk dankzij de tips van een groot aantal gebruikers van radioNED en radioNED+. Dank!

Zoals eerder vermeld is de nieuwe vormgeving van radioNED en radioNED+ ontstaan in samenwerking met Henry Media. RadioNED en Henry Media hebben de ambitie om middelgrote en kleine radiostations professioneel zichtbaar te laten zijn. Enerzijds door de aanwezigheid in de stationAPPS categorie van radioNED. Anderzijds door voor een radiostation op maat gemaakte stationAPP. 

StationAPP biedt inzicht in de laatst afgespeelde nummers, programmering, nieuws, interactiemogelijkheden met de radiostudio, koppelingen met diverse sociale media en een timer/wekker. Daarnaast is er een hotkey en actiebutton om luisteraars actief te betrekken bij de uitzending. StationAPP wordt opgeleverd in de look & feel van het radiostation. StationAPP is er voor iOS/iPadOS en Android.

De yourX en ISLA 106 IBIZA stationAPP’s voor iOS/iPadOS die je kunt downloaden via Apple’s AppStore zijn de eerste voorbeelden van de mogelijkheden die aangeboden worden. Daarnaast wordt stationAPP momenteel ontwikkeld voor Android. De yourX stationAPP voor Android is al beschikbaar. De ISLA 106 IBIZA stationAPP volgt spoedig.

En … de volgende stap is radioNED voor Android. Eindelijk een antwoord op de vraag die ik afgelopen jaren heel vaak gesteld kreeg: “Is er een radioNED voor Android?”. Een release datum is nog niet te melden helaas.

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED