radio NED+

luister naar meer dan 1000 radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNED 11.27: tijd voor een uitgebreide update in 4 mijlpalen!

De laatste post was in April 2020 … versie 11.20 werd gelanceerd. Ondertussen is versie 11.27 bijna live … tijd voor een update.

Mijlpaal #1: radioNED en radioNED+ voor ANDROID

Begin April werd radioNED gelanceerd voor ANDROID. Een volgende stap in het beschikbaar maken van het onafhankelijke radioplatform.

Na een eerste lancering van radioNED is ongeveer een maand later radioNED+ gelanceerd met ondersteuning voor het aanmaken van een eigen favorietenlijst, het streamen van het geluid naar Chromecast, een wekker en/of een timer zodat je wakker wordt en/of in slaap valt met je favoriete radiostation en autoplay.

radioNED+ voor ANDROID wordt de komende tijd verder uitgebreid.

[bron: Wikimedia.org]

Wil je radioNED downloaden? Klik dan hier. Wil je radioNED+ downloaden? Klik dan hier.

Mijlpaal #2: 700+ zenders

De magische grens van 700 radiostations uit Nederland en Belgie werd in versie 11.26 doorbroken. Op het moment van schrijven zijn er 710 zenders beschikbaar. Wie had dat gedacht? Wat begon als een poging om Delta Radio 90 te beluisteren via mijn Apple TV is uitgegroeid tot een serieus onafhankelijke radio-app met een groot aanbod van radiostations.

Mijlpaal #3: 25K Downloads voor iOS, tvOS en macOS

In juni behaalde radioNED en radioNED+ voor iOS, tvOS en macOS samen 25K downloads. Een mijlpaal 😉

De mijlpaal betekent (blijkbaar) ook dat je als app onder een vergrootglas komt te liggen bij Apple. Prima natuurlijk, want radioNED houdt zich aan de geldende wet- en regelgeving. Echter is Apple niet altijd op de hoogte van de exacte wet- en regelgeving in de diverse landen en stelt Apple eigen regels. Dat was even zoeken en veel contact met Apple.

Met ondersteuning van Arnoud Engelfriet, internetjurist, is het privacy-statement aangepast en is er een procedure opgetuigd voor het aanmelden van nieuwe radiostations.

Het nieuwe privacy-statement:

RadioNED, radioNED+ en alle door radioNED ontwikkelde radio-apps verzamelen GEEN persoonlijke informatie. 

Er wordt GEEN gebruik gemaakt van bijvoorbeeld trackers of cookies en ook is inloggen niet nodig. Als je favorieten aanmaakt dan worden deze lokaal op het apparaat opgeslagen. Als je gebruik maakt van iCloud Sync (alleen beschikbaar voor iOS, tvOS en macOS) dan worden favorieten in jouw persoonlijke Apple’s iCloud omgeving opgeslagen. RadioNED heeft geen toegang tot deze gegevens.

Bij het beluisteren van een radiostation wordt een http- of https-verbinding opgezet met de server van het radiostation. Deze server kan inzicht hebben in je persoonlijke informatie zoals je ip-adres.

De aanmeldprocedure is opgetuigd, omdat Apple verlangt dat iedere eigenaar van een radiostation radioNED expliciet toestemming geeft om het radiostation toe te voegen (Guideline 5.3.2). Deze regel is onlangs toegevoegd. Enigszins vreemd want volgens de Europese wet- en regelgeving is die toestemming niet nodig als het gaat om een openbaar beschikbare bron.

Na een aantal maal telefonisch contact, het uitleggen van de Europese wet- en regelgeving en het op verzoek toevoegen van een aanmeldprocedure, worden de apps van radioNED (gelukkig) weer goedgekeurd.

Mocht je eigenaar zijn van een radiostation dat al in radioNED beschikbaar is, maar nog niet via de aanmeldprocedure is aangemeld, dan dit graag alsnog doen.

Mijlpaal #4: 5 stationAPP radiostations

Samen met Henry Luchtmeijer ontstond in november 2019 het idee om een standaard radio-app te ontwikkelen waarmee radiostations zich via een abonnement professioneel kunnen presenteren in Android en iOS.

StationAPP werd geboren en in april gelanceerd. Er zijn twee versies beschikbaar: basis en pro. Voor meer informatie bekijk de website of neem contact met ons op.

Ondertussen zijn er radio-apps ontwikkeld voor yourX, ISLA 106 RADIO, Klasse.FM en SUN FM. Een vijfde radiostation volgt binnenkort.

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED