radio NED+

luister naar meer dan 1000 radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNEDWERK: Radio Just4U

Naast de grote commerciële radiostations zijn er zo veel andere interessante radiostations die te beluisteren zijn via AM, FM, DAB+ of het internet. RadioNED wil graag via het item radioNEDWERK een aantal stations in de schijnwerpers zetten. In deze editie spreekt radioNED met Rico van Amstel en Remco van Dam van Radio Just4U.

Waarom zijn jullie dit station gestart? 

Rico van Amstel vertelt dat Radio Just4U een internet radiostation is dat is opgericht in 2004 en helaas moest stoppen in 2006. In 2022 is het station nieuw leven ingeblazen vanwege liefde voor de radio en het station.

Hoe hebben jullie dat aangepakt?

Om echt onderscheidend te zijn, worden alleen eigen programma’s uitgezonden. Deze programma’s zijn niet op andere stations te beluisteren, dus Radio Just4U doet niet aan syndicated programma’s. Ook worden de DJ’s geselecteerd op hun kwaliteiten. Radio Just4U heeft een eigen muziekformat die alle DJ’s volgen. “Hierdoor ben je anders en val je meer op als internetradio. En heel belangrijk is teamwork, dat moet je hebben als station.”, aldus Remco van Dam.

Wat is het muziekformat?

Radio Just4u draait de hits vanaf eind jaren 70 tot nu. Ook is er een Superclassic die voorbij komt in de diverse radioprogramma’s. Dat is een knaller uit de jaren 70, 80 of 90.

Hoe is het radiostation te ontvangen (am, fm, dab+ en/of internet)? 

Radio Just4U is via het internet te beluisteren via radiojust4u.nl. Rico van Amstel: “En natuurlijk ook via radioNed. Daar zijn we heel blij mee zijn.”

Hoe zie je de toekomst van radio? 

Rico van Amstel en Remco van Dam denken dat internetradio de toekomst is samen met DAB+. De FM zal over een tijdje gaan verdwijnen, maar radio zal altijd blijven bestaan. Het luisteren via internet zal zeker steeds groter worden. Als je internetradio vergelijkt met bijvoorbeeld 10 jaar geleden dan zie je een duidelijke toename van internetradio.

Ten slotte doen Rico van Amstel en Remco van Dam een oproep:

Heb jij altijd een goed verhaal? Hoor jij vaak van mensen dat jij een mooie stem hebt en daar echt iets mee zou moeten doen? Heb jij doorzettingsvermogen en is het jouw droom om presentator bij RadioJust4U te worden? Dan is dit jouw kans! RadioJust4U zoekt nieuwe DJ’s voor o.a. voicetracks.

Je krijgt eventueel een interne opleiding op afstand! 

Heb jij een goede professionele homestudio, en hou je van muziek vanaf de jaren 80 tot nu? 

Ben jij onze nieuwe collega? Wacht dan niet langer en stuur ons je audiodemo toe, en/of mail naar rico@radiojust4u.nl

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED