radio NED+

luister naar meer dan 1000 radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNEDWERK: 4EverRadio

Naast de grote commerciële radiostations zijn er zo veel andere interessante radiostations die te beluisteren zijn via AM, FM, DAB+ of het internet. RadioNED wil graag via het item radioNEDWERK een aantal stations in de schijnwerpers zetten. In deze editie spreekt radioNED met Sjaak Leijting van 4EverRado.

Waarom ben je dit station gestart?

4EverRadio is in mei 2020 gestart omdat Sjaak Leijting te weinig 70’s 80’s en 90’s stations kon vinden op het internet. Mogelijk dat zijn behoefte ook de behoeften van andere luisteraars invult.

Hoe heb je dat aangepakt?

“Ik heb eerst via via informatie ingewonnen over het starten van een eigen radiostationen. Hoe doe je dat technisch? Met een eigen stream. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in hoe het precies zit met muziekrechten voor online radiostations.”, aldus Sjaak Leijting.

De naam 4EverRadio zegt iets over de passie van Sjaak Leijting voor radio: voor altijd radio. 4EverRadio is begonnen twee programma’s: een oude top40 en mijn eigen programma. Oude bekende uit het radiowereldje zijn aangehaakt en via facebookgroepen zijn er nieuwe dj’s gevonden. Sjaak Leijting heeft nu ruim 3 jaar later geen moment spijt gehad van dit radioavontuur.

Wat is het muziekformat?

4EverRadio draait 70’s, 80’s, 90’s en top 40 classics. Ook wordt de Tipparade niet vergeten. Af en toe zul je ook een lekker nederpop plaat horen. Piraten- of hard style achtige muziek zul je niet horen op 4EverRadio.

Hoe is het radiostation te ontvangen (am, fm, dab+ en/of internet)?

4EverRadio is te beluisteren via 4everradio.com, radioNED en diverse andere radioplatformen.

Hoe zie je de toekomst van radio?

Sjaak Leijting ziet radio “een mooi en uniek iets”. De toekomst van radio ziet hij in DAB+ en online radio. Dat de jongere generatie geen radio luistert is geen probleem. De spotify generatie wordt vanzelf ouder en zal dan radio ook gaan waarderen.

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED