radio NED+

luister naar meer dan 1000 radiostation uit Nederland en Vlaanderen

radioNEDWERK: 4EVER49

Naast de grote commerciële radiostations zijn er zo veel andere interessante radiostations die te beluisteren zijn via AM, FM, DAB+ of het internet. RadioNED wil graag via het item radioNEDWERK een aantal stations in de schijnwerpers zetten. In deze editie spreekt radioNED met Jo de Graaf van 4EVER49.

Waarom ben je dit station gestart? 

Jo de Graaf vertelt enthousiast: “Op de eerste plaats om de huidige leeftijdsperceptie onder de aandacht te brengen, er klopt niets meer van en daarbij worden de 49ers (49+) behoorlijk gediscrimineerd! Deze generatie staat nog midden in het leven en wil nog dolgraag werken en leuke dingen doen. Een man van 50 of 60 is niet meer te vergelijken met de generatie van bijvoorbeeld die van 30 jaar geleden. Zoveel personeel te kort terwijl er in onze doelgroep velen zijn die nog graag zouden willen en kunnen werken. Binnen onze doelgroep werken wij met 49ers en onze content is gericht op 49ers. Naast radio bieden we ook 4EVER49 Travel, 4EVER49 Jobs, 4EVER49 Events en 4EVER49 Health aan voor onze doelgroep.”

Hoe heb je dat aangepakt?

Jo de Graaf is eerst opzoek gegaan naar de juiste man voor de huidige techniek gericht op het DAB+ netwerk. Hiervoor heeft hij Hans Dolls benaderd. Hans werkt ondertussen een jaar binnen onze 4EVER49 organisatie.

Vervolgens heeft het team drietal grote leveranciers in Nederland bezocht en de apparatuur uitgezocht. Jo de Graaf kent uit zijn verleden behoorlijk wat radiomakers. Door die te benaderen is het huidige team samengesteld.

4EVER49 heeft een mooie live studio van waaruit de dagelijkse programma’s worden gemaakt. Daarnaast is er ook een Voice Track / Podcast studio.

Studio van 4EVER49

Het logo is ontworpen na veel wikken en wegen, zoals dat meestal gaat, door een eigen ontwerpbureau. 

Wat is het muziekformat?

4EVER49 brengt de Hits van toen en nu, daarom 4EVER49 met de slogan: “De muziekstroom van je leven”. Jo de Graaf: “We draaien 70’s tot aan de hits van nu, maar wel met een gevoel! Daarom draaien we niet letterlijk elke plaat vanaf de jaren 70.”.

4EVER49 heeft samen met 49ers (49+) een format samengesteld. Deze muziekkeus is gebaseerd op gevoel, dus bijvoorbeeld hele “harde’ tracks zul je niet horen, maar een melodieuze dansplaat zeker wel. Jo de Graaf: “Verder draaien wij de tracks die je elders niet hoort maar die nog steeds veel herkenbaarheid oproepen bij onze doelgroep.”.

Hoe is het radiostation te ontvangen (am, fm, dab+ en/of internet)? 

4EVER49 is te ontvangen op DAB+ Netwerk 7D en natuurlijk via onze App en online via 4ever49radio.nl.

Hoe zie je de toekomst van radio? 

“Wij merken dat onze doelgroep de 49ers (49+) heel graag radio luisteren en ook betrokken zijn. De jeugd van nu geniet ook van de zenders die zich richten op deze doelgroep, maar na deze generatie geloof ik dat het echt anders wordt. Ik ben bang dat radio, bij de nu zeer jonge mensen, uiteindelijk zelfgemaakte Play listen zullen worden. Zij groeien nu op met veel mogelijkheden.”, aldus Jo de Graaf. Op de vraag of de dj dan uitsterft zegt hij: “Ik denk het uiteindelijk wel, maar dat zullen wij niet meer meemaken!”.

Copyright 2017, 2018, 2019 en 2020 radioNED