radiostation afspelen

Een radiostation kun je afspelen door op de “tegel” van een radiostation te drukken.

Je kunt ook de play|pauze knop onderaan het scherm gebruiken.

willekeurig radiostation afspelen

Je kunt radioNED een willekeurig radiostation laten kiezen uit de lijst die op dat moment geselecteerd is. Je laat radioNED een dobbelsteen gooien door linksboven in de categorie te kiezen voor de dobbelsteen.

Vervolgens start het willekeurig gekozen radiostation. Zo ontdek je nog eens wat nieuws op de radio 😉

biografie bekijken

Je kunt door lang op een “tegel” van een radiostation te klikken de biografie van dat station bekijken. Je ziet naast de titel van het radiostation ook de slogan, een korte omschrijving en de streamkwaliteit van de zender.

autoplay

Je kunt ervoor kiezen om bij het starten van de app meteen het radiostation op te starten. Het is dan niet nodig om het station handmatig te starten.

Als de autoplay knop oranje is dan staat autoplay uit. Als de autoplay knop groen is dan staat autoplay aan.

timer zetten

Je kunt voor het slapengaan een timer zetten zodat je in slaapt valt met je favoriete muziek. Ga hiervoor op setup in het hoofdscherm. Vervolgens kies je voor timer.

Oplossingen voor veelvoorkomende problemen

Op sommige smartphones stopt radioNED na 10 tot 15 minuten afspelen. De reden hiervan is dat Android de batterij bepaalt door taken die (te) lang op de achtergrond draaien te stoppen. Uiteraard wil je dat radioNED niet stopt met afspelen. Je kunt radioNED toestemming geven om op de achtergrond af te blijven spelen. Zie het artikel: “How to keep apps running in the Background?” voor de oplossing.

Er worden regelmatig vragen gesteld over het verdwijnen van instellingen en favorieten binnen radioNED+. Een mogelijk oorzaak hiervoor zijn apps die je Android toestel opschonen. Deze apps verwijderen de opgeslagen gegevens van radioNED+. Zorg ervoor dat je radioNED+ als uitzondering toevoegt in deze apps. Zo worden de gegevens niet meer verwijderd.